Județul Argeș – Descopera Curtea de Argeș, Cetatea Poienari, Transfăgărășanul, Valea lui Stan, barajul Vidraru, Lacul Bâlea …

Județul Argeș este situat în zona central – sudică a României și are un relief variat de la munți la zone de șes, altitudinea variind de la 2500 metri pe crestele Munților Făgăraș până la 160 metri în zona de câmpie.

Valea Rea

Valea Rea

Pe teritoriul acestui județ se află cel mai înalt vârf din Carpații Românești – Vârful Moldoveanu (2544m), încă 5 varfuri peste 2500 m si 4 dintre cei mai semnificativi munți din peisajul României: Făgăraș; Piatra Craiului; Iezer–Păpușa și Leaota.

În mod evident acest județ prezintă o mare atracție pentru iubitorii de turism montan în toate aspectele lui de la alpinism la plimbări în mijlocul naturii.

Din oferta sa turistică nu lipsesc obiectivele istorice sau cele culturale.
Recomandările noastre pentru o vacanță în județul Argeș sunt:

Orașul Curtea de Argeș – datează sub denumirea actuală din anul 1510. Cunoscuta mânăstire cu același nume, care este și azi principala atracție a orașului a fost ctitorită de Neagoe Basarab și adăpostește mormintele regilor Carol I, Ferdinand și Carol al II-lea.
Cunoscuta legendă a MeșteruluiManole este legată de această mânăstire.

Cetatea Poienari – este un adevărat “cuib de vulturi” situată pe un vârf de munte la aproximativ 400 m deasupra nivelului văii, în vecinătatea comunei Arefu. Cetatea constând inițial dintr-un singur turn construit de NegruVodă, a fost dezvoltată de VladȚepeș, funcționând ca punct de apărare în calea năvălirilor otomane.
Turiștii care se încumetă azi să urce cele 1480 de trepte care duc la cetate, pot admira de la înălțime imaginea spectaculoasă a Văii Argeșului și munților care o străjuiesc.

Transfăgărășanul – este un drum care leagă Muntenia cu Transilvania traversând pe axa nord – sud Munții Făgăraș. Plecând la limita sa sudică din dreptul Comunei Bascov- Județul Argeș, Transfăgărășanul, atinge altitudinea maximă de 2042 m în apropierea tunelului de la Lacul Bâlea. Drumul traversează barajul de la Hidrocentrala Vidraru și pe mai mulți km urmează malul Lacului Vidraru. Parcursul său este deosebit de spectaculos și pitoresc oferind în ascensiunea sa către Lacul Bâlea, o perspectivă panoramică asupra peisajului alpin de excepție al versanților sudici ai Munților Făgăraș.

Traseul Valea lui Stan– urmează in cea mai mare parte a sa cursul râului cu același nume.Traseul este deosebit de spectaculos fiind amenajat cu scări și cabluri pentru a putea traversa albia râului, de multe ori la înălțimi amețitoare. Numeroase cascade și ochiuri în care apa se odihnește dupa prăvăliri tumultoase fac peisajul sălbatic și inegalabil. Traseul începe de pe Transfăgărășan, în zona troiței dinainte de Barajul Vidraru și se termină pe baraj după un parcurs de aproximativ 4 ore.

Traseul turistic Pitești – Domnești – Corbi – Nucșoara
O vizită în județul Argeș nu este completă fără a merge pe traseul artei populare așa cum este considerat traseul turistic Pitești – Domnești – Corbi – Nucșoara.

Traseul se desfășoară pe 80 de km de-a lungul cărora poți face cunostință cu tot ceea ce înseamnă tradiție pe aceste locuri, de la târguri populare, la muzee și spiritualitate. În comuna Costești poți să admiri opera maieștrilor olari și dogari. Cea mai veche localitate din Țara Românească atestată documentar – comuna Bădești, cea mai veche bibliotecă rurală din Țara Românească, se află tot pe acest traseu, iar ansamblul rupestru Corbii de Piatră găzduiește cel mai vechi grup de picturi din Țara Românească.

Județul Argeș pe Google Maps

 

 

Alte idei de vacanță