Județul Buzău – Descopera Cascada Cașoca, Barajul Siriu, Babele de la Ulmet, Vulcanii Noroioși, Casa Memorială Vasile Voiculescu …

Județul Buzău este așezat în sud – estul României în perimetrul său îmbinându-se armonios munți, dealuri și câmpii.

Vulcanii Noroioși

Vulcanii Noroioși

În orașul reședință a județului – Buzău, dar si în alte localități din județ se găsesc obiective turistice de interes cultural:

– Muzeul Chihlimbarului din Colți, singura expoziție de acest fel din România,
– expoziția de sculpturi în aer liber din tabăra de vară de scuptură de la Măgura,
– Palatul Comunal care adăpostește primăria Buzăului
– Catedrala Episcopală construită în 1649,
– Casa Memorială Vasile Voiculescu din comuna Pârscov,
– Așezările rupestre din Munții Buzăului.

Cele mai spectaculoase obiective turistice ale județului sunt însă legate de înzestrarea sa naturală și unele fenomene specifice zonei:

Platoul Carstic Salin Meledic este o rezervație geomorfologică, speologică și botanică cu o suprafață de peste 130 ha. Aici se găsește cea mai lungă peșteră în sare din lume – peștera 6S însumând 1,22 km. Platoul mai adăpostește încă 2 peșteri și 2 lacuri.

Babele de la Ulmet – sunt un grup de trovanți care au rămas suspendați în poziții neobișnuite.

Lacul fără Fund – numit și Lacul Vulturilor este situat la o altitudine de 1420 m în Munții Siriului.

Vulcanii Noroioși – sunt formațiuni asemănătoare cu niște vulcani de mici dimensiuni ale căror erupții produc schimbarea permanentă a peisajului zonei. Pâclele mici sunt așa cum le arată și numele de mici dimensiuni, cu înălțimi între 2 și 8 m și se întind pe 10 ha. Pâclele Mari cuprind 3 vulcani cu diametrul peste 100 m și se întind pe 20ha. Zona este rezervație naturală datorită a 2 specii de plante endemice care trăiesc aici.

Focurile vii sunt ca și vulcanii noroioși fenomene produse de gazele din adâncul pământului care încearcă să iasă la suprafață. În acest caz acestea se aprind datorită frecării cu solul. Acest fenomen se petrece în zona comunei Lopătari.

Cascada Cașoca, aflată pe râul cu același nume, în Masivul Podu Calului, are o înălțime de 17 metri.

Un alt obiectiv turistic este Barajul Siriu și lacul de acumulare format de acesta, loc foarte căutat de amatorii de pescuit.
În lunile de vară puteți să petreceți un timp în stațiunea Sărata Monteoru și să beneficiați de potențialul curativ al apelor din zonă. Pentru diversificarea programului puteți să vizitați zona viticolă și cramele din apropiere.

Județul Buzău pe Google Maps

 

 

Alte idei de vacanță