Județul Constanța – Descopera Orașul Constanța, Rezervația de dune marine Agigea, Cheile Dobrogei, Vama Veche, Lacul Techirghiol …

Județul Constanța este situat la limita sud-estică a României având deschidere la Marea Neagră. Vedeta turistică a acestui județ este Litoralul Mării Negre. Fiecare din stațiunile de pe litoral are oferta sa turistică și specificul ei.

Portul Constanta

Portul Constanța

În oricare din aceste stațiuni răsăritul de soare este un spectacol unic.
Turismul viticol este desemenea bine reprezentat în zonă.

Orașul Constanța, resedința județului, este unul din orașele cu cel mai înalt standard de viață din România. Pe lângă plajele Modern, 3 Papuci sau Faleza Nord, orașul are o ofertă turistică de invidiat.

Farul Genovez – a fost construit între anii 1858 – 1860 pe temelia unui vechi far datând din anul 1300.
Complexul Muzeal de Stiințe ale Naturii din Constanța constituit din Delfinariu, Planetariu, Microrezervația și Observatorul Astronomic este un loc de recreere, cunoaștere și în același timp singurul din România unde se poate vedea un spectacol ai cărui actori sunt delfinii, leii de mare și pinguinii.

Acvariul din Constanța, inaugurat în anul 1958 este în prezent o expoziție permanentă de faună și floră acvatică, dar mai gazduiește și expoziții temporare cu tematici diverse.

Cazinoul care este o clădire emblematică pentru oraș, dar nu poate fi admirat decât pe exterior, el aflându-se într-o stare de degradare avansată.

Călătoria prin județul Constanța vă poate conduce către obietive turistice de natură istorică, culturală sau științifică deosebit de atractive sau către zone de relaxare.

Iată câteva repere:

Monumentul Tropaeum Traiani situat în localitatea Adamclisi datează din anii 105-106 fiind închinat victoriilor Impăratului Traian asupra dacilor. Monumentul a fost refăcut în secolul trecut și azi face parte dintr-un complex muzeistic care mai conține apeducte, o necropolă, Cetatea Tropaeum Traiani și altele.

Rezervația de dune marine Agigea – reprezintă o arie protejată unică pe litoralul românesc care adăpostește mai multe specii de plante rare specifice terenului nisipos.

Cheile Dobrogei – reprezintă o arie protejată cu specific avifaunistic, oferind condiții de hrană și cuibărit pentru multe specii de păsări, unele rare și protejate prin lege.

Rezervația mai include și alte obiective: Peștera La Adam, Peștera Gura Dobrogei și Rezervația Naturală Gura Dobrogei. În zonă se mai află și alte obiective culturale și istorice: Monumentul istoric Biserica Sf. Nicolae din Nistorești, Amfitetrul Natural cu inscripții rupestre de la Casian și mai multe situri arheologice.

Orașul și Lacul Techirghiol – reprezintă o zonă foarte cunoscută datorită proprietăților curative ale nămolului și apelor lacului.Orașul este o stațiune balneoclimaterică renumită. Aici puteți vizita și Mânăstirea Sf. Maria realizată din bârne de gorun îmbinate cu cuie de lemn.

Cetatea Histria – construită de greci în jurul anului 650 î.e.n., este considerată cel mai vechi oraș atestat istoric de pe teritoriul Romaniei. Iubitorii de istorie pot vizita aici ruinele cetății dar și muzeul.

Limanul Siutghiol cu insula Ovidiu – este un loc foarte propice pentru schi nautic si yachting dar și pentru plimbări cu barca sau cu vaporașul. Lacul este o rezervație naturală de tip mixt.

Vama Veche – se află la mică distanță de granița cu Bulgaria și este încă cea mai puțin comercială și naturală stațiune de pe litoralul românesc păstrând o ambianță specială, unică.

Județul Constanța pe Google Maps

 

 

Alte idei de vacanță