Județul Neamț – Descopera Parcul Național Cheile Bicazului, Lacul Cuejdel, Orașul Piatra Neamț …

 Județul Neamț este situat în nord – estul României având ca reședinșă orașul Piatra Neamț.

Județul Neamț este o atracție pentru turiști în primul rând pentru peisajul său minunat dar și pentru monumentele sale.
Munții Ceahlău având altitudinea maximă de 1907 m în vârful Ocolașul Mare sunt un tezaur de peisaje montane deosebit de frumoase.

Traseele turistice vă vor conduce pe poteci pitorești către Cabana Dochia și vă vor oferi perspective spectaculoase până la orașul Bicaz sau stațiunea turistică Durău. În cadrul masivului a fost înființată Rezervația Naturală ʺParcul Național Ceahlăuʺ unde sunt protejate mai multe specii de plante și animale.

Lacul Cuejdel

Lacul Cuejdel

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș se întinde parțial pe teritoriul județului Neamț și este locul unde puteți admira peisaje sălbatice deosebit de frumoase. Un drum deosebit de spectaculos străbate muntele în serpentine amețitoare pentru a lega localitățile Gheorghieni și Bicaz.

La 4 km în amonte de orașul Bicaz drumul trece pe la Barajul și Lacul Bicaz care a luat naștere ca urmare a construcției barajului.
Lacul Cuejdel este un lac de baraj natural asemănător ca peisaj cu Lacul Roșu, trunchiuri de arbori ridicându-se din adâncuri la suprafața lacului. În zona acestui lac există și câteva amenajări turistice.

Monumente în județul Neamț:

Casa Memorială Alexandru Vlahuță de la Agapia este locul în care cunoscutul scriitor își petrecea verile în compania prietenilor. Sunt expuse mobilier, tablouri, manuscrise, obiecte personale.

Cetatea Neamțului a fost ridicată de Petru I Mușat la Târgu Neamț. Cetatea a fost restaurată între 2007 și 2009. În fiecare an se organizează aici Festivalul Medieval ʺZilele Cetății Neamțʺ.

Mânăstirile: Neamț, Secu, Sihăstria, Văratec, Agapia și Petru Vodă sunt adevărate comori de artă religioasă.

Orașul Piatra Neamț este deosebit de frumos prezentând mai multe obiective de interes turistic:

– centrul istoric cu Complexul Medieval Curtea Domnească ctitorit de Ștefan cel Mare cu începere din perioada 1468 – 1475.
– Muzeul Etnografic
– Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni
– Bisericuțele din lemn
– Sinagoga de lemn „Baal Sem Tov” unică în Europa
– Telegondola care vă poartă până pe Dealul Cozla unde se pot face drumeții admirând panorama orașului iar iarna se poate schia
– Casa Memorială Calistrat Hogaș situată tot pe Muntele Cozla.

Județul Neamț pe Google Maps

Alte idei de vacanță