Județul Mureș – Descopera Sighișoara, Stațiunea Sovata, Pădurea Mociar, Cetatea Gurghiului, Castelul Bethlen, orașul Târgu Mureș …

Situat în Transilvania, Județul Mureș este caracterizat de o mare diversitate etnografică datorită faptului că în zonă trăiesc români, maghiari și sași. Influențele diverse aduse de aceste populații se vad atât în arhitectură cât și în tradiții și obiceiuri.

Foggy morning landscape in Sighisoara citadel , Romania

Dimineata cu ceata in Sighisoara, Romania

Reședința județului este orașul Târgu Mureș care are multe obiective istorice, culturale și parcuri care merită vizitate.
Orașul în toată desfășurarea lui poate fi admirat de pe Platoul Corneștilor unde puteți vizita si grădina zoologică.

Piața Trandafirilor este locul în vecinătatea căruia se găsesc cele mai multe obiective culturale și istorice: Catedrala Ortodoxă ʺÎnălțarea Domnuluiʺ ; Palatul Culturii; Clădirea Primăriei.

Palatul Culturii – este o cladire construită în stilul Belle Époque la începutul sec XX. Clădirea are o fațadă extrem de interesantă cu mozaicuri, basoreliefuri de bronz, fresce și vitralii și trei Săli renumite: Sala Mare – numită și sala de concerte este monumentală ea desfășurându-se pe cele 3 etaje ale clădirii: Sala Mică și vestita Sală a Oglinzilor numită astfel datorită oglinzilor venețiene amplasate aici. În această clădire monumentală funcționează Filarmonica de Stat, Biblioteca Județeană, Muzeul de artă, Galeriile Uniunii Artiștilor Plastici și Expoziția permanentă a Muzeului de Istorie.

Una dintre atracțiile orașului este Ștrandul Weekend, loc de relaxare cautat nu numai de locuitorii orașului dar și de turiști. Ștrandul dispune de bazine pentru copii, bazine olimpice, tobogane, zone amenajate pentru plajă sau practicarea de sporturi de echipă și chiar spații de cazare.

În județul Mureș se află și faimoasa Cetate Sighișoara situată în orașul cu același nume unde a fost organizat primul festival din România dedicat artei și culturii medievale. ʺSighișoara Medievalăʺ atrage anual mii de turiști veniți să admire cetatea datând din 1280.

Alte obiective de interes turistic ale județului:

– Stațiunea Sovata – cunoscută datorită apelor sale cu puteri curative și lacurilor cu apă sărată, cel mai cunoscut fiind Lacul Ursu,
– Pădurea Mociar – o rezervație naturală în care pot fi admirați arbori bătrâni de peste 700 de ani,
– Cetatea Gurghiului datând din Evul Mediu, constrută pe ruinele unui castru roman,
– Castelul Bethlen, unul din cele mai frumoase monumente de artă gotică din România,
– Localitatea Saschiz cu biserica fortificată,
– Parcul Natural Defileul Mureșului Superior – arie protejată prin lege cu peisaje spectaculoase.

Județul Mureș pe Google Maps

 

 

Alte idei de vacanță