Județul Sibiu – Descopera Orașul Sibiu, Munții Făgăraș, Stațiunea Balneoclimaterică Ocna Sibiului, Stațiunea Păltiniș, Parcul Natural Dumbrava Sibiului …

Județul Sibiu este situat în zona sudică a Transilvaniei având un relief muntos, depresionar și de podiș.

O plimbare in centrul Sibiului

O plimbare in centrul Sibiului

Orașul Sibiu, reședința de județ, a fost în anul 2007 Capitala Culturală Europeană. Centrul istoric deosebit de bine conservat și împrejurimile orașului sunt printre cele mai căutate destinații turistice din țară atât de turiștii români cât și de cei străini.

Iubitorii de cultură își pot îmbogăți cunoștințele vizitând muzeele orașului: Galeriile de Artă Brukenthal, Muzeul de Istorie Casa Altemberger; Muzeul de Istorie Naturală; Muzeul de Istorie a Farmaciei; Muzeul de Vânătoare, toate secții ale Muzeului Național Brukethal, dar și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale, Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească Emil Sigerus.

Cel mai bine poți să simți atmosfera acestui oraș minunat plimbându-te pe străzile sale. Piața Mică, Piața Mare, Turnul Sfatului, Turnul Scărilor, Piața Huet, Podul Minciunilor sunt câteva repere care nu trebuie să lipsească din itinerariul tău.
Sibiul este vestit și pentru industria berii care datează din 1717. Celebra ʺbere tăiatăʺ fabricată după o rețetă secretă nu poate fi băută decât aici.

Munții Făgăraș, cei mai înalți din România, aparțin parțial județului Sibiu. Magnificele vârfuri Negoiu, Ciortea, Vârtopul Roșu, Vânătoarea lui Buteanu și Lacul Bâlea sunt puncte de atracție pentru iubitorii de peisaj alpin și de ascensiuni montane. În zona Lacului Bâlea este Rezervația Naturală Golul Alpin și Lacul Bâlea.

La Lacul Bâlea se poate ajunge pe Transfăgărășan cu mașina iar dacă vreți să aveți o perspectivă asupra întregii zone vă puteți opri la Cascada Bâlea și urca cu telecabina. Pe timp de iarnă Transfăgărășanul fiind închis, puteți ajunge la Lacul Bâlea numai cu telecabina în condiții de vreme bună.

Dacă ați ajuns în zonă, pe timp de vară, nu ezitați să urcați în Șaua Caprei și de aici în cca 40 minute pe spectaculosul vârf Vânătoarea lui Buteanu (2507 m). Perspectiva asupra masivului Făgăraș și a Lacului Capra este amețitoare.

Mărginimea Sibiului – este un ansamblu de 18 localități unice prin zestrea lor etnologică, arhitecturala, culturală și istorică. Portul popular și pictura pe sticlă sunt două dintre atracțiile acestei zone.

Stațiunea Balneoclimaterică Ocna Sibiului – își datorează faima solului bogat în sare și lacurilor formate pe locul unor foste mine de sare.Aerul bogat în aerosoli, proprietățile curative ale apei sărate și noile renovări ale ștrandului i-au atras din nou pe turiști în zonă.
Stațiunea Păltiniș – este cea mai veche stațiune montană din România, ea fiind întemeiată în 1894 de Societatea Carpatină Ardeleană a Turiștilor. Situată la 1442 m este încă stațiunea la cea mai înaltă altitudine din România. Datorită poziționării sale pe coasta nord – estică a Munților Cindrel, Păltinișul oferă oportunități pentru practicarea sporturilor de iarnă pentru care există facilități dar și pentru drumeții pe trasee deosebit de pitorești.

Biserica Fortificată de la Biertan–datează din 1490 și face parte dintr-un ansamblu arhitectural medieval care mai cuprinde și o centură de fortificații.

Parcul Natural Dumbrava Sibiului – este o arie protejată situată in Padurea Dumbrava, la extremitatea sud-vestică a Sibiului. În aria acestui parc se afla Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA – unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din România și o grădină zoologică.

Județul Sibiu pe Google Maps

 

 

Alte idei de vacanță